PALMA.

 
 
Hej! Nu har vi varit hemma några dagar och tänkte skriva lite om vår semesterresa. Vet inte riktig hur jag ska sammanfatta resan i ord men den var så himla fin och härlig på alla vis! Dagarna spenderade vi vid stranden eller poolen, läste böcker badade och åt god mat från strandcafet. På kvällarna strossade vi omkring inne i Palma, kollade på fina husbyggnader, shoppade och åt god mat på någon fin restaurang :)
 
 
 
Vi bodde i Cala Major och där kan jag rekommendera att bo om man vill ha nära till stranden. Vår strand hette Platja Cala Major och där var vi mest. Men vi tog även bussen till Platja D Ílletas och Cala Comtesea som är två mindre stränder. Dom låg vid näst liggande bukt så det tog inte många minuter dit med buss. Den sistnämnda var helt magiskt fint! Man kunde ligga i solstolar både på stranden och uppe på klipporna, men väldigt begränsat med platser så vi hade tur och fick faktikst den sista solstolen när vi var där :)
 
 
 
Jag gillar att shoppa i inhemska butiker mest när jag är utomlands, tycker det är kul att köpa med mig saker som inte finns här hemma och hade hoppats på många fina Keramik butiker i Plama. Men det var inte riktig så där utan mer storstadshopping. Vi gick igenom Gamla staden och besökte även en kvällsmarknad med handgjorda smycken men annars blev det mest shopping i vanliga butiker där, hittade lite fint på både Zara och Mango.
 
 
Vi gjorde en längre utflykt och det var till Soller och Puerto de Soller. Vi tog en jättefint gammalt tåg från Palma till Soller och därifrån åkte vi en gammal spårvagn som ni ser på bilderna till Puerto de Soller. Och där var det verkligen fint! Vi höll på att kollapsa i värmen men såhär i efterhand är jag jätteglad över att vi åkte dit. Där hittade jag sen också en keramik butik :) Köpte en fin skål som jag får visa senare.
 
 
Kram!
 
0593036164" 
jENNIFER.