ON THE ROAD.

 
 
I lördags skulle vi åkt till Ikea eller det var inte bestämt, jag ville hitta på något kul och det var det roligaste jag kom på, men när vi vakande så kände jag inte alls för att åka dit. Så vi bestämde inget utan satte oss i bilen och åkte och vilken utflykt det blev! Min sambo är ju uppvuxen i Vånga och känner till bygden här omkring ganska bra och är det något jag gillar så är det att upptäcka nya smultron ställen ;)
 
Första stoppet blev Herrtorps Qvarn. Som idag bedrivs som lägenhetshotell med restaurang och cafe. Enligt meny lagas det bara mat med svenska smaker på ekologiska råvaror från Skaraborg så det låter både bra och gott! Vi var där lite fel säsong så resturangen var stängd och öppnade igen i Mars. Till sommaren kan man också hyra kanot och boka sig för fiske turer och bäver safari ;)
 
 

 
Sen gick bilen vidare till Falbygdens ost och för er som inte vet så har dom en fin butik fylld med ostar och andra goda delikatesser! Jag fann även en favorit ask med mjuka viol pastiller :).
 
På vägen tillbaka stannade vi vid Dagsnäs slott som ligger vid Hornborgsjön, slottet är privat bostad men området runt är öppet för allmänheten, finns bland annat en runstensvandring man kan gå men det är inte vårat största intresse så det hoppade vi ;) Vid jul anordnar dom också en julmässa med handverkare från bygden och närodlade delikatesser.
 
 
Efter det åkte vi till Gökhem, finns inte så mycket där förutom Lyckans Loppis & Antik,  jag var där i somras och dom har mycket fint till bra priser, man kan verkligen fynda om man har tur.  Jag var på jakt efter en tulpan vas men fann ingen tyvärr. En annan loppis butik i Falköpingsområdet är Lis Loppis & Antik där kan man bland annat fynda rörstrandporslin, vet att det brukar finnas en del från Mon Amie serien där.
 
Vi avslutade våran road trip med varm panini och te på Duvans cafe i skara.
  
 
 
Nu Fredag & om några timmar helg igen. Men först ska vi fira att det i veckan varit en av Indiens Nationaldagar (dom har 3). Jobbet bjuder på Indiskt lunch tillagad av en arbetskamrat som tidigare varit kock så kan inte bli annat än gott ;)
 
Trevlig Helg!
 
 
jENNIFER.